.
Niels Destadsbader en Siska Schoeters
dinsdag 30 augustus 2022

Niels Destadsbader: “Door hem heb ik maanden plat gelegen”

Hij viel van een barkruk

Zomerhits, iedereen heeft wel zo’n nummer waar hij of zij goeie herinneringen aan heeft. Ook Niels Destadsbader. Al was het vooral een pijnlijke herinnering.

“Voor mij is de ultieme zomerhit ‘Dansen in de discotheek’ van Paul Severs. Toen ik ereburger werd van Deerlijk, heb ik daar iets te enthousiast op gefeest en ben ik van een barkruk gevallen. Resultaat was dat ik een paar maanden plat gelegen heb en dat ik ‘Belgium's Got Talent' niet kon doen. maar het blijft een zalig nummer”, lacht Niels in Dag Allemaal.

Ook Siska heeft een ultieme zomerhit. “Voor mij is dat ‘Lambada’ van Kaoma. Die clip met dat piepjonge koppeltje dansend op het strand… ik was toen een jaar of zes en ik vond het geweldig.”

Siska maakte tot voor kort deel uit van ‘De Madammen’ op Radio 2. Na vele jaren kwam er een einde aan het programma en dus zit er misschien wel iets leuks in voor Niels en Siska, in de toekomst.

“Gevoelsmatig kan dat wel voor mij. Als ik het kan combineren met mijn optredens, natuurlijk”, zegt Niels. “Maar we moeten ook zien dat de mensen ons niet beu worden, hé. Maar alles ligt nog open. De puzzel voor Radio 2 wordt volop gelegd. We zien wel. Ik zeg nooit nee tegen iets. Ik bedoel; ik zeg nooit meteen nee.”