.
Niels Destadsbader
dinsdag 22 oktober 2024

Niels Destadsbader wil strengere straffen op school

Hij begrijpt het niet

We kunnen het ons bijna niet inbeelden, een tijd waarin er op school nog straffen werden uitgedeeld zoals het urenlang gestraft op je knieën te moeten zitten, ergens in de hoek van de klas.

Of straffen van je ouders zoals het twee weken lang niet mogen voetballen. Nu wordt de tablet of smartphone afgenomen en daarmee is de kous voor veel ouders af.

Niels Destadsbader heeft nog op zijn knieën in het bureau van een leerkracht gezeten, de toenmalige directeur van de school. Dat pubers nu klappen zouden uitdelen aan leerkrachten, konden ze zich in die tijd niet inbeelden.

“Ik lees in de krant over een puber die een klap verkoopt aan zijn leerkracht, terwijl een andere leerling dit vertoon met veel plezier staat filmen. Met de smartphone. Of ik zie hoe enkele leerlingen na school een jongen in groep staan op te wachten om hem, voor de lol, in elkaar te slaan. Waarom? Om te scoren en het filmpje te delen met diezelfde smartphone. De macabere vaststelling dat dit dagelijkse kost is geworden, maakt me bang, boos en heel erg droevig”, schrijft Niels Destadsbader in Het Laatste Nieuws.

Het op de knieën zitten, was dan misschien geen plezante straf, maar misschien wel effectief genoeg. Als het van hem afhangt, mag het gerust terug ingevoerd worden. Al is het maar omdat Niels zijn petekinderen met een gerust haar naar school wil zien vertrekken.”

Bio van Niels Destadsbader

Meer Over:

Niels Destadsbader