.
News Image

Nieuw op Eén: Wedding Day

Lieve Blancquaert is terug op één.
Op woensdag 18 november start Wedding day, de nieuwe reeks van Lieve Blancquaert, op Eén. In Wedding day reist Lieve naar acht verschillende bestemmingen om een antwoord te zoeken op de vraag: Wat betekent het om hier te trouwen? Van een groepshuwelijk in China tot een kindhuwelijk in Nepal, van een trouw vol pracht en praal in India tot een huwelijk in een vluchtelingenkamp.

Wedding day: vanaf 18 november elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Na Birth day reist fotografe Lieve Blancquaert opnieuw de wereld rond voor de documentairereeks Wedding day. Deze keer om het huwelijk, het tweede grote moment in ons leven, in beeld te brengen.

Ze gaat op zoek naar een antwoord op de vraag: “Wat betekent het om op deze plek te trouwen?” Het huwelijk is voor Lieve de perfecte aanleiding om dieper te graven in het grotere thema van de liefde.

Het resultaat is een aaneenschakeling van menselijke verhalen en mooie portretten. En dat tijdens een van de belangrijkste fasen van het leven: het vinden van je levenspartner.

Wedding day telt acht afleveringen en een compilatie-aflevering. Elke aflevering speelt zich af op een andere plek in de wereld, in telkens een andere omgeving of cultuur: van de Hollandse Bijbelgordel tot een rijkelijk huwelijk in New Delhi, van Las Vegas op Valentijnsdag tot een huwelijk in een Jordaans vluchtelingenkamp.

Wedding day is een productie van deMENSEN voor Eén en kwam tot stand in samenwerking met de Belgische Staat (DGD, Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

Aflevering 1 (18 november): Urk, Nederland.
Trouwen met God.

Lieve trekt naar Urk, een vissersdorp in Nederland, waar bijna iedereen gelooft in God. Ook Jelle en Nelleke, twee diepgelovige jongeren die gaan trouwen. Hier komt God op nummer één: trouwen doe je in de eerste plaats met God, en dan pas met je partner.

Lieve wil weten wat het betekent om te trouwen met God. Ze stapt binnen in een ongekende wereld, ver van haar bed, en toch op een boogscheut van thuis.

Ze ontdekt wat het is om te leven volgens het woord van God. Jelle en Nelleke gaan op zondag twee keer naar de kerk, wijden hun vrije tijd aan Bijbelstudie en bidden voor het eten en slapengaan. Ook seks voor het huwelijk is not done.

Een week lang laten Jelle en Nelleke Lieve toe in hun vrome leven, met hun huwelijk als hoogtepunt.

Wedding day: vanaf 18 november elke woensdag om 20.40 uur.