.
Lieven Verstraete en Lisbeth Imbo
zaterdag 2 september 2023

Nieuw seizoen De Zevende Dag start in mineur

Dikke pech voor de crew van De Zevende Dag

Er werd al héél lang over gesproken en zondag zou het eindelijk gaan gebeuren: het nieuwe seizoen van 'De Zevende Dag' zou in een nieuwe studio én een nieuw decor worden gemaakt. Maar last-minute is de VRT op die beslissing moeten terugkomen. Wat is er aan de hand?

Eerder dit jaar kondigden Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete trots aan dat ze een nieuwe studio en een nieuw decor zouden krijgen en dat we daar op zondag 3 september kennis mee zouden maken. Tot daar het opzet, want de nieuwe studio en het nieuwe decor staan nog niet op punt.

"Dit najaar nemen we een nieuwe multifunctionele studio in gebruik bij VRT. Daarvoor doen we heel wat testen in de studio", liet de VRT eerder weten. Maar tijdens de testdagen kwamen enkele problemen naar boven en die moeten eerst opgelost worden. 'De Zevende Dag' is één van de programma's van VRT NWS die vanuit de studio gemaakt zullen worden.

Ondertussen is er weer vooruitgang geboekt en we weten dat er in de loop van de nieuwe werkweek nieuwe testdagen worden georganiseerd waarbij alles tot in de puntjes getest zal worden. Gelukkig is uitstel geen afstel.

Bio van Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete