.
News Image

Nieuw seizoen Liefde Voor Muziek

Emoties laaien hoog op in nieuw seizoen Liefde Voor Muziek.



 


Na het succes van het eerste seizoen van Liefde Voor Muziek kon een tweede seizoen niet lang uitblijven. Het eerste seizoen leverde niet alleen een prachtig tv-programma op, het programma zorgde ook voor heel wat hits. Denk maar aan Een Ster en Goeiemorgen, Goeiendag van Stan Van Samang en aan bijvoorbeeld Vaarwel van Christoff. Stan Van Samang brak zelfs een record in de Ultratop 50: nooit eerder stonden er zes liedjes van één en dezelfde artiest in de Belgische charts. Heel wat mensen hadden vorig jaar een zakdoek nodig bij het volgen van het programma want naast mooie liedjes brengen de artiesten elk hun eigen verhaal mee. Zo was er vorig jaar het verhaal van Christoff rond zijn breuk met zijn vriend. Een relatie die hij opnieuw een kans wou geven.



Vanaf maandag 11 januari 2016 laait de Liefde voor Muziek opnieuw hoog op bij VTM. Zeven muzikale kleppers vertrokken drie maanden geleden op een bijzondere trip naar het Zuiden en gingen er de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren. In het zonnige Mallorca leren Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School is Cool elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire. Die zeven hebben één en ander met mekaar gemeen: stuk voor stuk zijn het mensen met een grote liefde voor muziek, passie voor muziek, respect voor muziek en voor elkaars songs.



Zeven heel verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband uitbouwen: dat is de magie van Liefde voor Muziek. Met de bescheiden Johannes die zich op het podium ontpopt tot rockbeest, een sportieve Dana Winner die zich emotioneel opstelt en de bijzondere klik tussen Paul Michiels en de bijna vijftig jaar jongere Ian Thomas staat nu al vast dat Liefde voor Muziek opnieuw voor verrassende momenten zal zorgen.Ook notoire grappenmaker Sioen, de pure Eva De Roovere en Belle Perez, voor wie Liefde voor Muziek een keerpunt is in haar muziekcarrière, stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

Het tweede seizoen van Liefde voor Muziek brengt nóg meer muziek. Elke week staat één van de zeven artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde songs uitleent. Nieuw is dat de centrale artiest aan het einde van de aflevering ook zelf een tribute brengt aan een artiest die veel voor hem of haar betekent. De optredens vinden dit jaar plaats in een nieuwe setting, onder een heldere Mallorcaanse sterrenhemel. Tussen de muziek door vinden de artiesten ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Ze trekken er samen op uit en vinden elkaar voor een goede babbel. Samen aperitieven, een frisse duik nemen in het zwembad, ontspannen tijdens een sessie yoga of joggen, lachen tijdens het pingpongen of boksen, gezellig jammen rond het kampvuur, Ian Thomas die De Grote Sprong nog eens overdoet van een klif… ontspanning is het codewoord tijdens Liefde voor Muziek.



Ontspannen doen de artiesten in Finca Sa Torre de Porreres, het 17e-eeuws kasteel waar Zorro elk moment kan binnenstormen. Althans volgens Johannes. Deze hidden treasure is gelegen net buiten het landelijke Porreres, in het zuidelijke binnenland van Mallorca. Tijdens de eerste aflevering - waarin de artiesten liedjes van Belle Perez zingen - rollen de eerste tranen. De emoties zijn meteen aanwezig. Belle is ontroerd door de manier waarop haar collega's haar nummers brengen. Soms héél fragiel, soms ver weg van het origineel. En had een bepaald liedjes in de versie van Belle geen happy end, dan krijgt het dat wél in de nieuwe versie. Maar laten we vooral niet teveel prijs geven.



De Gentse singer-songwriter Sioen schrijft al 15 jaar liedjes en heeft ondertussen zes albums op zijn palmares staan. Met zijn band treedt hij op in heel Europa en maakt hij ook geregeld muzikale uitstapjes naar Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Sioen heeft muziek door de aderen stromen en tovert aanstekelijke melodietjes uit om het even welk instrument. Tot zijn eigen bekendste deuntjes behoren Cruisin, No Conspiracy At All en Another Ballad.

Sioen: Het is bijzonder fijn om een keer buiten de vakjes te kleuren. Muziek moet gewoon raken. Of het nu een feestmelodie of ingetogen is. Ik ben er zeker van dat we met z’n allen iets moois gaan creëren.



Maribel ‘Belle’ Perez zette haar eerste muzikale stapjes als kind, toen ze zong in flamencogroepjes en deelnam aan talentenjachten. Haar Eurosong-performance op Hello World in 2000 werd haar grote doorbraak. Na twee albums ruilde Belle de popsounds in voor latin, met hits als Enamorada en Que Viva La Vida als resultaat. Samen met de Spaanse superster David Bustamante prijkte Belle vorig jaar nog op de affiche van zomerfestival Cap Roig in Barcelona, met wereldsterren zoals Lady Gaga en Sting.

Belle Perez: “Ik heb in Mallorca een sms’je naar het thuisfront gestuurd. Om hen te zeggen dat ik precies 16 jaar heb gewacht om dit een keer mee te maken. Heerlijk.”



Met haar gouden stem en de teller op meer dan 2,5 miljoen verkochte cd’s, is Dana Winner één van de populairste zangeressen in Vlaanderen. In 1989 scoort ze haar eerste hit met een cover van de Carpenters-klassieker Op Het Dak Van De Wereld. Sindsdien is de trein niet meer gestopt. Tientallen gouden en platina onderscheidingen en verschillende nummer 1 hits zoals De Oude Man En De Zee en Westenwind zijn het bewijs van een bloeiende carrière, die intussen al meer dan 20 jaar aanhoudt.

Dana Winner: “Liefde voor Muziek haalt ons uit onze comfort zone. Je leert niet alleen elkaar beter kennen, maar ook elkaars muziekstijl. De nummers moeten even goed zijn dan het origineel, dan is het geslaagd.”



Ian Thomas werd op jonge leeftijd nietsvermoedend gefilmd toen hij Baby van Justin Bieber coverde. Die video ging viraal en werd massaal bekeken, met een platencontract tot gevolg. De Nederlandstalige versie van Baby stootte door naar nummer 1 in de Ultratop 10. Eind 2013 vloog Ian naar de VS om samen te werken met o.m. Snoop Dogg. Hun single Walking On Air palmde een eerste plaats in de iTunes top 10 in. Op dit moment timmert Ian samen in Amerika verder aan zijn muziekcarrière.

Ian Thomas: “Het feit dat we allemaal verschillende genres brengen maakt het veel spannender. Hier gaan mooie dingen uit voortkomen.”



En wees maar zeker dat er weer mooie dingen zullen gebeuren in het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek, vanaf maandag 11 januari om 20.35 uur op VTM.


Meest recente foto’s van Liefde Voor Muziek, VTM, Johannes Genard, Sioen, Paul Michiels, Belle Perez, Dana Winner, Eva De Roo en Ian Thomas:

Bio van Stan Van Samang en Christoff