.
News Image

Nieuw seizoen So You Think You Can Dance

Wanneer gaat het nieuwe seizoen eindelijk van start?
De start van So You Think You Can Dance, het meest populaire dansprogramma in Vlaanderen en Nederland, nadert. VTM brengt de gloednieuwe zesde editie vanaf zondag 15 februari 2015.

Gloednieuw, want de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen vindt voor het eerst plaats in het voorjaar, Eline De Munck neemt tijdens de audities en de bootcamp de presentatie tijdelijk over van An Lemmens en juryleden Dan Karaty, Ish Aït Hamou en Jan Kooijman verwelkomen nieuw jurylid Min Hee Bervoets.

Beginnen doen we met vier auditieafleveringen, één final audition- en één bootcamp-aflevering. Vanaf zondag 29 maart 2015 brengen VTM en RTL de acht felbegeerde liveshows, waar An Lemmens de presentatie aan de zijde van Dennis Weening weer op zich neemt. Ook de liveshows zitten vol met nieuwe elementen, maar daarover volgt later meer.

LOODZWARE BOOTCAMP IN IERLAND

Allereerst tonen de kandidaten hun danstalent tijdens de audities en strijden ze voor tickets voor de bootcamp. Deze keer gebeurt dat niet onder de warme zuiderse zon, maar in het prachtig groene platteland van Ierland. Hier gaan de dansers een van de moeilijkste bootcamps ooit tegemoet: ze moeten een Ierse dans - beter gekend als Riverdance - volledig foutloos voor de strenge jury uitvoeren. Slechts een beperkt aantal deelnemers krijgt de kans om naar het land van de Keltische-dans af te reizen en hopelijk de allerlaatste stap naar de liveshows met succes af te ronden. Wie niet aan de verwachtingen van de jury voldoet gaat niet door en moet onmiddellijk naar huis. Uiteindelijk blijven er na de bootcamp twintig kandidaten over voor de liveshows.

HOT OR NOT
Wie niet meer kan wachten en nu al wil genieten van de audities van een nieuwe lading danstalent kan terecht op vtm.be op de deelapplicatie SYTYCD in de VTM app. Daar vind je de HOT OR NOT-tool met audities uit het nieuwe seizoen en kan je zelf oordelen of je ze HOT or NOT vindt. Elke week komen er dertig nieuwe audities bij.