.
News Image

Nieuwe audities in So You Think You Can Dance

Er wordt weer duchtig gedanst.
De eerste auditieronde van So You Think You Can Dance zit erop. 22 dansers werden beloond met een felbegeerd rechtstreeks bootcampticket, 33 dansers keren terug met een tweede auditie in de Final Audition op zondag 15 maart 2015 om 20.35.

De spanning stijgt ten top in de Kromhouthal in Amsterdam, want van die 33 dansers kunnen slechts 7 kandidaten zich nog plaatsen voor de bootcamp. Er zijn drie mogelijkheden: ofwel stuurt de jury je meteen door naar de bootcamp, ofwel ga je onmiddellijk naar huis. In het derde en laatste geval nemen de juryleden nog meer bedenktijd en zetten ze de danser on hold totdat ze alle audities gezien hebben. Voor deze kandidaten wordt het pas echt een tergend lange en zenuwslopende dag. In de green room bij Dennis wachten ze in spanning het verdict van de jury af…

Eén voor één proberen de kandidaten hun veelzijdigheid als danser te bewijzen met de juiste mix van techniek, stijl en uitstraling in de hoop onmiddellijk door te gaan in de wedstrijd. De kans op succes vergroot zienderogen voor wie iets doet met de feedback die ze bij de eerste auditie kregen van de jury. Min Hee: “Ik hoop echt dat ze geluisterd hebben naar al onze feedback.”

Vele dansers hebben de feedback van de jury inderdaad opgepikt en komen met een totaal andere choreo. Eén van de kandidaten die het over een heel andere boeg gooit, is Marrit (24) uit Amsterdam. Na haar eerdere zachte choreo bij de eerste audities, gaat ze nu voor een verleidelijke en volgens Dan zelfs wilde auditie. Kevin (22) uit Heerhugowaard gaat na een ruigere hiphopauditie nu voor een strakke auditie in de stijl modern.

Gill (21) uit Leuven kiest daarentegen opnieuw voor een auditie in de stijl modern, maar ze toont wel veel meer van zichzelf en lijkt de jury daarmee aangenaam te verrassen. Ook Fabio (22) uit Maasmechelen kiest voor dezelfde stijl in zijn Final Audition: hiphop. De eerste keer was de jury, en vooral Jan Kooijman, al heel enthousiast. Maar blijft dat zo?

Iemand die niet had verwacht dat hij een Final Audition moest doen, is Roger (21) uit Liedekerke. Hij kwam naar de audities samen met zijn vriend Malik, die wél een rechtstreeks bootcampticket bemachtigde. Nu wil hij koste wat het kost bewijzen dat ook hij in die bootcamp thuishoort.

Adil (25) uit Tilburg viel bij de eerste auditie op door zijn unieke motivatie om zijn ‘ik’ te tonen aan de wereld. Bij de Final Audition is zijn enige motivatie: een bootcampticket binnenhalen. Ook Yael (22) uit Amsterdam grijpt zijn laatste kans met een Final Audition. De dansstijl van de twee vrienden Yael en Adil lijkt zo sterk op elkaar, dat Yael vreest dat slechts een van hen zal doorgaan.

Verder moeten ook de ‘jonkies’ van de groep Julie uit Haacht en Seppe uit Limburg herkansen met een tweede auditie. Ze zijn allebei slechts 17, maar zitten nu al boordevol danstalent. Dat talent bracht hen alvast in de Final Audition, maar brengt het Julie en/of Seppe ook verder?

Terwijl deze dansers zich opnieuw bewijzen en bang afwachten wat het verdict is van de jury, vertrekken de 22 dansers die wel een rechtstreeks bootcampticket kregen al op pad richting bootcamp. Ze gaan te voet naar een locatie die ze van de jury opgelegd kregen: Molly Malones. In deze traditionele Irish pub maken de dansers kennis met hun leraar voor de bootcamp in Ierland, een echte dansgoeroe in de traditionele en aartsmoeilijke Ierse dans: Padraic Moyles.

De ticketverkoop van de acht liveshows van So You Think You Can Dance startte op 7 maart 2015 om 10.00. Alle shows zijn op amper één week tijd zo goed als uitverkocht. Wie een van de allerlaatste tickets wil bemachtigen, kan terecht op vtmtickets.be.