.
News Image

Nieuwe Best Of-album Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud onthult nieuw Best Of-album 'Archivaris'


Archivaris is de cd die het levenswerk van Raymond van het Groenewoud verzamelt: een door hemzelf samengestelde blauwdruk van meer dan 50 jaar songschrijverschap. Muziek geflankeerd door een booklet waarin Raymond zijn verhaal doet in de vorm van een eigenzinnige introspectie die de leidraad vormt bij zijn muzikale evolutie.




Zonder Raymond zou het Vlaamse muzieklandschap er niet hetzelfde hebben uitgezien. En dat mag letterlijk genomen worden. Doorheen zijn carrière plaveide hij de weg voor tal van genres binnen onze landsgrenzen: Rock ’n Roll & Rythm ‘N Blues horen we in de eerste 20 tracks die starten met ‘Maria, Maria, Ik Hou Van Jou’, naar Prince refererende pop bij 'Genieten', Gospel bij ‘Liefde Voor Muziek’, Reggae met de radiohit 'Stapelgek Op Jou', luistermuziek is te horen op de LP intiem, Bossa Nova met 'Chachacha', Chanson in 'Je Veux De L’amour' en dat naast een lange lijst van iconische hits zoals o.a. ‘Meisjes’, ‘Brussels By Night’ en ‘Vlaanderen Boven’.




Dat Raymond begin dit jaar een lifetime achievement award in ontvangst mocht nemen op de MIA’s is dan ook een terechte bekroning van zijn oeuvre.

Archivaris is een boeiende reis doorheen de tijd en het hoofd van de meester op een pad dat altijd laveert tussen het grote en kleine gebaar. Het verschaft inkijk in een louterende zoektocht waarbinnen hij zich gaandeweg ontpopt tot een ware chroniqueur van de ziel doorheen bekend werk en vergeten pareltjes. Elk menselijk gevoel komt uiteindelijk aan bod in dit caleidoscopische oeuvre, u bij deze warm aangeboden.




Archivaris komt uit op 30 maart op Warner Music Benelux.


Bestel hier deze 4cd