.
News Image

Nieuwe Lunanime animatiereeks OLLIE op Ketnet Junior!

Nieuwe Vlaamse animatiereeks op Ketnet.


Vanaf vandaag, 6 januari, zal Ketnet Junior Ollie uitzenden. Ollie is een Vlaamse animatieserie voor kinderen van 2 tot 5 jaar, met als nieuwe publiekslieveling het kleine blauwe uiltje Ollie. Ollie gaat in première op Ketnet Junior op 6 januari en is dan ook beschikbaar via de Ketnet Junior-app en Ketnetjunior.be. De serie loopt sinds december op de Ierse zender RTÉjr.



Ergens in een zeer drukke stad bestaat een vredig plekje: een klein park, ingesloten en vergeten in het midden van de stad. Daar kan je Ollie en zijn vriendjes vinden. Een blauw uiltje, een kleine ooievaar, een jonge kikker en vijf kleine vogeltjes leven er samen en beleven er allerlei avonturen. Als je hen wil ontmoeten, ben je heel welkom… als je het kunt vinden tenminste.



Ollie wil de fantasie van kinderen prikkelen. De reeks bestaat uit 52 afleveringen van 4 minuten. Het zijn verhaaltjes over verwondering, schoonheid, alleen zijn, de waarde van vriendschap… Via visueel betoverende elementen voel je het plezier en het innerlijk leven in de karaktertjes. Ollie is een serie die rust en warmte wilt uitstralen en de dromer in ons allen aanspreekt.



Het was een uitdagend maar dankbaar proces om deze verhaaltjes te creëren. We hebben 52 afleveringen van 4 minuten geproduceerd, die poëtisch en speels zijn, met een vleugje humor. Bovendien was het erg verrijkend om Ollie te coproduceren met onze fantastische partners in Ierland en Noorwegen. - Annemie Degryse, producente Lunanime.



Ollie is een productie van het Gentse productiehuis Lunanime. Belgisch animator Anton Setola (Jazzed, De kakkerlak en de zee) heeft de serie bedacht, ontworpen en geregisseerd. Sound design en muziek werden gemaakt bij Storyline Studios in Noorwegen en muzikant Kjetil Schjander Luhr componeerde de originele muziek. De serie is geschreven door Anton Setola, An Vrombaut, Shannon George, Kristina Yee, Emma Hogan, Jason Tammemagi, Dee Roycroft en Sally O’Sullivan. De animatie is verzorgd door StudioLumiere en Daily Madness studios.