.
News Image

Nieuwe single Coco Jr.

Coco Jr brengt nieuw nummer uit van album 'Rediscovered'.

 


In 1964 zag de artiest het levenslicht die later als Cocojr. door het leven zou gaan. 1964 was ook het jaar dat Don't Let Me Be Misunderstood geschreven werd voor – en op plaat werd gezet door Nina Simone (Een jaar later succesvol uitgebracht door The Animals en in 1977 door Santa Esmeralda in een discoversie met Spaanse- en Latijns Amerikaanse invloeden).



‘Don’t let me be misunderstood’ was Nina Simone al dan niet bewust op het lijf geschreven. Reeds vroeg in haar carrière werd ze bestempeld als temperamentvol, maar haar impulsief gedrag en sterk wisselende emoties hadden een oorzaak. In de loop der jaren werd ze gediagnosticeerd met zowel bipolaire stoornis, schizofrenie, als borderline persoonlijkheidsstoornis.



Cocojr.: ‘Het is zeker niet mijn bedoeling om geestesziekte bij kunstenaars te romantiseren. We denken al te vaak dat artiesten moeten gepijnigd worden door hun interne demonen om geweldige kunst te maken. Dat is uiteraard niet waar; er zijn genoeg ‘gewone’ artiesten. Maar dit is wel een ode aan al die getormenteerde zielen die, ondanks hun persoonlijkheidsstoornis, ons zoveel schoonheid hebben geschonken. Ik wil met deze ‘vrolijke’ versie de positieve kant van de medaille in de verf zetten, en tegelijk begrip vragen voor wat al te vaak als aanstellerij en/of divagedrag wordt bestempeld.’‘Don’t let me be misunderstood’ blijft een nummer dat de tand des tijds met glans heeft doorstaan. De ‘Rediscovered’ versie van Cocojr. bewijst dat een van de meest gecoverde songs nog altijd aanstekelijk, sexy en fris kan klinken. Mits een infectieuze groove en een zwoele, Caraïbische sfeer staat het nummer als een vakantiehuis op een exotische locatie. Let the summer begin!


Bio van Coco Jr.

Meer Over:

Coco Jr.