.
Half zo goed
vrijdag 14 juni 2024

Nieuwe single Mathieu & Guillaume 

Deze single is dubbel zo goed! 

Na de samenwerking met Stef Bos, zingen Mathieu & Guillaume opnieuw samen met een verassende naam, al is die bij het grote publiek niet echt bekend. Ann-Sophie Theunis, de vrouw van Guillaume dook deze keer mee de studio in met de broers. Guillaume wist het al langer, “Ik denk dat er echt niemand is maar half zo goed als zij”. Dat zij ook nog eens kan zingen, bewijst de nieuwe single "Half zo Goed" die op 7 juni verscheen.

De broers zijn helemaal terug! Na de recente single "Terug naar Plettenberg" samen met Stef Bos, is er nu de nieuwe single "Half zo Goed". Het lied vertelt hoe Guillaume en zijn vrouw Ann-Sophie elkaar leerden kennen. "Wanneer je iemand ontmoet en je bent volledig overdonderd, geef je je volledig over aan iemand die je eigenlijk niet of nauwelijks kent. Maar dat ene moment bepaalt misschien wel de rest van je leven. Het was op een zaterdagavond bijna 10 jaar geleden dat ik na een optreden met mijn broer Mathieu op café belandde toen ik Ann-Sophie voor de eerste keer ontmoette. En nu, 10 jaar later zijn we getrouwd en hebben we samen een een zoontje Julien", vertelt Guillaume trots.

Dat Ann-Sophie nu ook meezingt in het nummer is eigenlijk toeval, verklapt hij: “Ik schreef het lied als duet en we hadden ook al een artieste op het oog. Toen die ziek uitviel op de dag van de opnames, sprong Ann-Sophie in om de demo op te nemen in de studio. Dat klonk zo fijn dat we het nummer uiteindelijk ook met haar hebben ingeblikt. En zo werd het ook echt “ons” verhaal. Nooit gedacht dat ik ooit een trio zou doen met mijn broer en mijn vrouw, maar het was de moeite”, lacht Guillaume nog.

Voor Ann-Sophie is het een heel aparte ervaring: "Ik zing heel graag, maar nooit voor een publiek. Het is Guillaume die me moest overtuigen om achter de micro te gaan staan. Iedereen in de studio had meteen het gevoel dat het verhaal klopte... een nummer dat over mij gaat, dat voor mij geschreven werd en waar ik nu ook nog eens zelf op meezing. Dus wou ik het wel proberen voor een keer, maar het liefst van al blijf ik gewoon de host van Bleyckhof, de evenementenlocatie die ik samen met Guillaume uitbaat in Oelegem."

De hoes is opnieuw een pentekening van Mathieu, gebaseerd op een foto van Guillaume en zijn vrouw Ann-Sophie. Mathieu is naast zanger ook tekenaar en schilder: “Momenteel werk ik aan het artwork van het album dat later dit jaar uitkomt. Ik probeer een reeks tekeningen te maken waarbij ik telkens met simpele lijnen het verhaal vertel van de songs.”

Half zo Goed is beschikbaar op alle digitale streamingplatformen.

Bio van Mathieu & Guillaume

Meer Over:

Mathieu & Guillaume