.
Nora Gharib
woensdag 29 maart 2023

Nora Gharib: “Het leert me dankbaar te zijn”

Zo blijft succesvolle presentatrice en actrice met haar beiden voeten op de grond

Sinds haar deelname aan de talentenjacht ‘K3 zoekt K3’ in 2015 gaat de carrière van presentatrice en actrice Nora Gharib als een speer.

Ze moet er dan ook op letten dat ze zichzelf niet voorbij holt én dat het succes haar niet naar het hoofd stijgt. Tegen dat laatste heeft ze behalve haar dichte cirkel van familie en vrienden nog een geheim wapen.

Dat geheim wapen is haar geloof. Nora is immers een praktiserend moslima, en volgens de leer van de Islam is hoogmoed uit den boze. Dat geloof speelt een belangrijke rol in haar leven

“Ik drink geen alcohol, eet halal en bid zoveel als mogelijk. Het bidden leert me dankbaar te zijn. Als ik 's ochtends mijn ogen opendoe, zeg ik Alhamdoelillah . Ik dank God iedere dag voor het leven dat ik heb. Soms mis ik een gebed en dan kan ik me daar slecht bij voelen. Ik denk dan: als je vijf keer per dag op Instagram kan scrollen, kan je ook vijf keer de tijd nemen voor het gebed”, aldus Nora in Billie.

Toch volgt Nora niet elk gebod van haar geloof strikt op. Zo draagt ze bijvoorbeeld geen hoofddoeken durft ze ook weleens kortgerokt de deur uit te gaan. Ze voelt zich dan ook allesbehalve een ‘slechte’ moslima: “Een slechte moslim bestaat niet. In de Islam zegt men dat de perfecte moslim niet bestaat. Dat is wel een geruststelling, want soms pieker ik daarover. Al is dat eigenlijk het hele ding van mijn geloof: bewust nadenken over je gedrag. En groeien. Mentaal, fysiek, spiritueel. Ik hoorde ooit eens de uitspraak: Als je met een vinger naar iemand wijst, wijzen er drie terug . Dat ben ik nooit meer vergeten.”