.
olga leyers
donderdag 28 maart 2024

Olga Leyers: “Ik waag me thuis nooit op onbekend terrein”

Maar voor televisie wel

Er zullen veel mensen misschien wel een beetje jaloers zijn op Olga Leyers, want ze eet bijna elke dag Italiaans. Dat komt mede door haar vriend Giancarlo, die Italiaanse roots heeft.

Olga houdt van lekker eten, maar ook van koken. Dat bewijst ze door haar deelname aan ‘Celebrity Masterchef’ waar ze het lang niet slecht doet. Toch had ze bijna de wedstrijd moeten verlaten door twee mislukte gepocheerde eieren en een diepe snijwonde.

“Ik zal nooit zeggen dat ik goed kan koken. Geïnspireerd op een quote van een Temptation island -deelnemer: je hebt 'koken' en 'koken koken'. Mijn comfortzone is eenvoudige Italiaanse keuken, terwijl ik minder straf ben in het perfect gebakken stuk vlees met een puree van aardpeer. En dan nog mooi dresseren? Ik waag me thuis nooit op zo'n onbekend terrein”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Olga moet toegeven dat ze soms wel het gevoel had dat ze het steeds verder schopte in de wedstrijd door veel goed geluk. Er waren heel wat zaken in de keuken die ze ook voor het eerst deed.

“Telkens dacht ik: het is erop of eronder. Er was een moment dat ik een gel maakte door eerst de substantie te verhitten, en die te laten opstijven in de ijskast. Maar zo halveert de intensiteit van de smaak. Wist jij dat? Fouten maken is onvermijdelijk. Ik lig nog wakker van bepaalde foute keuzes.”

Bio van Olga Leyers

Meer Over:

Olga Leyers