.
Harry Schurmans en Olga Zelenko
woensdag 9 maart 2022

Olga Zelenko (The Sky Is The Limit): “Toen ik hen enkele dagen niet hoorde was ik in paniek”

Zij woonden nog in Oekraïne

Toen Olga Zelenko 19 was verliet ze haar thuisland Oekraïne om naar België te komen. Haar ouders bleven al die tijd daar wonen, tot voor kort. Net voor de oorlog uitbarstte, konden ze wegvluchten, richting België, waar hun dochter woont.

Olga had nooit durven dromen dat ooit zou gebeuren wat er nu allemaal aan het gebeuren is. Dat haar geliefde stad Kiev is gebombardeerd raakt haar in het diepste van haar hart. “Ik hou van de mooie architectuur, de lekkere keuken, de modetrends die er te spotten zijn… Maar nu is het er te gevaarlijk. Ik heb met heel veel vrienden uit mijn studententijd nog contact. Zij waren altijd heel moedig en positief, maar ook zij zijn nu bang. Ik kan alleen maar hopen dat het goed komt”, klinkt het verdrietig in Story.

De rit naar België was niet simpel en Olga beleefde bange tijden. “We hielden altijd contact via WhatsApp. Maar toen ze enkele dagen niet reageerden, begon ik het ergste te vrezen. Ik ben blijven werken om mijn gedachten te verzetten, maar ’s nachts kon ik niet slapen. Ik was blij toen ik weer contact kreeg, maar bleef altijd bezorgd.”

Bio van Olga Zelenko

Meer Over:

Olga Zelenko