.
News Image

Omgeving van Bart De Pauw: “Zo kan hij zijn carrière redden”

Maar wil hij dat nog wel?

We hadden het allemaal niet verwacht dat Bart De Pauw zijn gevraagde schadeclaim van 30 miljoen euro niet zou krijgen. En ook De Pauw had het ongetwijfeld niet zien aankomen.

Maar het wordt Bart ook aangeraden om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank, de weg voor VRT ligt immers vrij om zelf een schadeclaim te eisen van de programmamaker.

Zij hebben veel geld gestoken in ‘It’s Showtime’, een programma dat het scherm nooit heeft gehaald. Zo zou de zender er honderdduizenden euro’s per aflevering in hebben geïnvesteerd. En VRT zou daarvoor dus zomaar eens een schadeclaim kunnen eisen.

Maar de zender lijkt dat niet van plan. Dat beweren toch enkele ex-collega’s van Bart in Dag Allemaal. “De openbare omroep moest zich verdedigen tegen de aanvallen van Bart. Maar het is de VRT niet te doen om hem kapot te maken. Maar als Bart in beroep gaat, en opnieuw wordt veroordeeld, dan wordt het misschien een ander verhaal.”

Maar mediaspecialisten zien het toch nog goedkomen voor Bart. Maar slechts op enkele voorwaarden. “Als hij nu zijn excuses aanbiedt aan de vrouwen en daarna nog enkele jaren in de luwte blijft, maakt hij misschien nog kans om ooit weer op tv te komen. Maar hoe langer dit aansleept, hoe kleiner die kans.”

Bio van Bart De Pauw

Meer Over:

Bart De Pauw