.
Homo Universalis
vrijdag 25 juni 2021

Ook Duitsland overstag voor Homo universalis uit Iedereen beroemd

Maar de Duitsers pakken het net iets anders aan.

Het populairste spelletje van Vlaanderen, ‘Homo universalis’ uit Iedereen beroemd, steekt na een succesvolle remake in Nederland opnieuw de grenzen over. Naar Duitsland dit keer, waar de zender Sat.1 de nieuwe spelshow 99 – Einer schlägt sie alle! brengt. Net als in ‘Homo universalis’ moeten in de grootse spelshow 99 – Einer schlägt sie alle! 100 mensen het in allerlei opdrachten tegen elkaar opnemen. Na elke opdracht valt er iemand af, en wie als laatste overblijft wint het spel. Fans van de Vlaamse versie zullen trouwens opdrachten herkennen: in de Duitse versie komen verschillende opdrachten uit de drie seizoenen van ‘Homo universalis’ aan bod.

In tegenstelling tot het spelletje in Vlaanderen is 99 – Einer schlägt sie alle! geen rubriek van een dagelijks programma, maar wordt het een op zich staande spelshow die drie vrijdagavonden lang loopt.

Wie wordt de Duitse man of vrouw die alles kan? Deze geluksvogel wint niet enkel de eer, maar ook de hoofdprijs van 99.000 euro. 99 – Einer schlägt sie alle! wordt gepresenteerd door Johanna Klum en Florian Schmidt-Sommerfeld en is vanaf vrijdag 9 juli te zien in Duitsland.

Duitsland is niet het enige land waar ‘Homo universalis’ scoort met een eigen versie, trouwens. Nederland zond al twee succesvolle seizoenen van hun versie De alleskunner uit en werkt aan een derde seizoen.