.
News Image

Openingsavond van restaurant Amigo's

D-day voor de 'Amigo's'.
Amigo’s nam deze week een heel sterke start. Maar liefst 626.000 kijkers (28,9%) zagen Rik en Berten na jaren uit de gevangenis komen samen met andere ex-gedetineerden Dylan, Matthieu en Halil een restaurant te beginnen in een oud bordeel. Ondertussen is dat aantal kijkers in uitgesteld kijken na amper drie dagen al aangedikt tot 767.000.

Nu maandag opent restaurant Amigo’s na een moeilijke start zijn deuren en de zenuwen bij de vijf partners staan strak gespannen. Rik (Jurgen Delnaet) ontdekt dat zijn vleesleverancier hen probeert te bedriegen en geeft de man een pak slaag. Hij wordt samen met souschef Halil (Sahin Avci) door de politie opgepakt en dreigt zo zijn eigen openingsavond te missen. Dylan (Matthieu Sys) en Matthieu (Wouter Hendrickx) hebben intussen een partij tweedehandsstoelen voor het restaurant geritseld, maar het amigo-busje is veel te klein om die allemaal te vervoeren. Dylan weet wel een oplossing: gewoon een grotere bestelwagen stelen.

De openingsavond dreigt wel verstoord te worden als gangsterbaas Alain Kerkhoffs (Tom Van Bauwel), de eigenaar van het pand, niet alleen zijn maîtresse Elena meebrengt, maar ook zijn persoonlijke gorilla Tito (Bert Haelvoet). Maar Tessa (Frances Lefebure), de dochter van Rik die in het restaurant werkt als sommelier, bewijst dat ze tussen al die ex-gangsters wel degelijk haar mannetje kan staan. En ondertussen heeft stille Berten (Johny Voners) nog niemand van het lijk verteld dat hij gevonden heeft in zijn moestuin.

In deze aflevering duiken ook voor het eerst Sandrine André (Familie), Tom Audenaert (Hasta La Vista) en Daisy Van Praet (Als de dijken breken) op.

Amigo's, maandag 23 januari om 21.30 op VTM.

Download onze app voor Android of iOS