.
Pascal Braeckman
woensdag 24 april 2024

Pascal Braeckman: “Ze moeten voor zichzelf kunnen opkomen”

Dat wil hij hen leren

Je kleinkinderen moeten opvoeden, een makkelijke job is het niet. Je moet nog altijd rekening houden met wat de ouders willen je probeert toch een beetje dezelfde normen en waarden mee te geven.

Pascal Braeckman en zijn vrouw An zijn sinds kort de pleegouders van twee van hun kleinkinderen. Zij hechten veel belang aan normen en waarden.

“Ik vind beleefdheid belangrijk. Maar ook dat ze voor zichzelf kunnen én willen opkomen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze goed kunnen luisteren en zich kunnen aanpassen aan een groep. Mijn vrouw heeft ook allerlei pedagogisch materiaal in huis gehaald, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen op het gebied van taal of rekenen”, zegt hij in Primo.

Door kleinkinderen te hebben en ze ook elke dag in huis te zien, voelt Pascal zich ook jonger dan hij respectievelijk is. Maar dat juicht hij alleen maar toe.

“Ik heb nog nooit zo vaak Uno gespeeld en gepuzzeld. Of we gaan fietsen. Eén van mijn kleindochters heeft onlangs geleerd om zonder zijwieltjes te fietsen, en nu leer ik haar hoe ze goed moet remmen. Dit keer met de fiets in plaats van met haar voetjes. Het is soms een lijdensweg met vallen en opstaan, maar als het resultaat er eenmaal is, geniet ik daar enorm van.”

Bio van Pascal Braeckman

Meer Over:

Pascal Braeckman