.
Pascale Naessens
zondag 28 april 2024

Pascale Naessens: “Het is belangrijk dat mensen dat weten”

Ze heeft een nieuw boek klaar

Wie nog gezonder wil gaan leven, die moet zonder twijfel het groentereceptenboek in huis halen van Pascale Naessens. Het zijn alle groenterecepten uit haar vorige boeken, gebundeld in één boek. Dat deed ze op vraag van haar lezers.

“Ik vind het belangrijk dat mensen dat weten: in september verschijnt een boek met nieuwe recepten, maar dit is een bundeling van vroegere recepten. Als je een tijdje bezig bent, worden boeken soms gebundeld in een soort 'bijbel'. Ik hou daar niet van, ik schrijf geen bijbels. Ik vind themaboeken een betere manier om terug te blikken. En dan was groenten de logische eerste keus”, legt ze uit in Het Nieuwsblad.

Naessens kreeg de vraag vaak, en dus kon ze er niet meer onderuit. Daarom besloot ze om de vele lezers een plezier te doen. Onder hen zijn er vooral veel mensen die houden van vegetarisch of veganistisch.

“Maar ook voor anderen is het interessant. De groentekeuken is in opmars. Toch hebben veel mensen schrik om eraan te beginnen. Ze denken: 'Het is veel werk.' Of: 'Het is niet lekker.' Dat komt door onze klassieke erfenis om groenten te kóken. Maar dan hebben ze geen smaak meer. En ze zijn taai of platgekookt.”

Bio van Pascale Naessens

Meer Over:

Pascale Naessens