.
Pat Krimson
zaterdag 7 mei 2022

Pat Krimson en zijn weg naar de top

Populairder dan ooit

De carrière van Pat Krimson begon in de jaren 90 als lid van Leopold 3, de hitsensatie waartoe ook Erik Goossens behoorde. Ze scoorden succesvolle hits met nummers als ‘Weg van jou’ en ‘Volle maan’.

Amper een goed jaar na de start van Leopold 3 werd ook 2 Fabiola opgericht. Samen met Zohra, die toen nog zangeres was, stonden ze overal in Vlaanderen op het podium met ‘Lift U Up’ en ‘Freakk Out’. Het succes bracht hen tot Spanje, Italië en zelfs Japan.

Maar dat was voor Patje niet genoeg. Hij was ook elk weekend te vinden in discotheken dankzij zijn danceproject Nunca. Met ‘Movin Train’ en ‘House Of Doom’ bracht hij iedereen aan het dansen.

Na die topjaren werd het even stil rond Pat en hij verhuisde samen met zijn toenmalige vriendin Anneke Vervoort naar Ibiza. Die verhuis betekende ook het einde van Nunca en 2 Fabiola.

In 2014 besloot Pat om 2 Fabiola terug leven in te blazen en deed dat samen met zangeressen Viola en Saskia; Maar het succes bleef uit en toen kwam Loredana de zangeressen vervangen. Dit keer wel met succes.

Samen deden ze een gooi om naar het Eurovisiesongfestival te mogen met het nummer ‘She’s After My Piano’. Winnen deden ze niet, maar Pat ging toch met de hoofdprijs naar huis. Hij en Loredana startten een relatie en kondigden in 2022 hun verloving aan.

Met Loredana had Patje op alle vlakken goud in handen en zij bracht 2 Fabiola opnieuw tot leven, met erg veel succes. Het duo mocht deelnemen aan 'Liefde Voor Muziek' en staat op zowat elk podium in Vlaanderen deze zomer. “We zijn echt aan het gaan. Alles verloopt volgens plan en we zijn volgeboekt tot eind oktober”, klinkt het in Tv Familie.

Download onze app voor Android of iOS