.
Pat Krimson
zondag 6 november 2022

Pat Krimson: “Ze had nooit veel tijd voor mij”

Maar hij mist haar enorm

Op 5 augustus dit jaar overleed de moeder van Pat Krimson. Gerda was al een lange tijd ongeneeslijk ziek en verloor de strijd na een moeilijke periode. Pat vond altijd zijn troost in het optreden, maar nu lijkt het verlies toch langzaamaan pas echt door te dringen.

“Die optredens hebben me wel geholpen om mijn verdriet te verwerken, denk ik. Een paar keer heb ik een nummer uit ‘Liefde Voor Muziek’ aan ons ma opgedragen. Dat was moeilijk, maar ook weer niet. Want ik weet dat haar dat zoveel plezier gedaan zou hebben”, klinkt het bij Patje in Dag Allemaal.

Op zoek naar troost, gaat Pat regelmatig het graf van zijn moeder bezoeken op het kerkhof. Dat doet hij ook regelmatig in het gezelschap van zijn dochter Troy.

“Op stille momenten laat ik het verdriet zeker toe. Ik ben een grote beer, maar ik ben een gevoelig type, hé. Ik brand nog elke avond een kaarsje voor ons ma, bij haar foto. Da’s een moment van bezinning. Dan besef ik dat ik haar enorm mis.”

Krimson had een erg goede band met zijn beide ouders. Maar met zijn moeder misschien nog altijd een beetje meer. “Toen mijn ouders 45 jaar geleden zijn gescheiden, heb ik altijd bij haar gewoond. Ik was enig kind. Ze was kapster en draaide soms shift van 12 uur. Veel tijd had ze niet voor mij als ik van school kwam. Ik ging altijd tussen de vrouwen in het kapsalon zitten als ik wou babbelen.”