.
2 Fabiola: Loredana en Pat Krimson
woensdag 10 april 2024

Pat Krimson: “Zij zullen er wel weer bij zijn”

De rest moet afwachten

De Vlaamse artiesten zijn niet zo blij. Dit jaar zijn er minder afleveringen van Zomerhit op televisie en de opnameperiode van ‘Tien Om Te Zien’ is zo kort, dat heel wat artiesten uit de boot vallen met hun single als ze die iets later uitbrengen dan anderen.

Ook Pat Krimson vindt het allemaal een spijtige zaak. “Eindelijk was er de kentering en die wordt nu tenietgedaan. Er zijn weer minder mogelijkheden om ons te tonen. Namen als Pommelien en Camille zullen er wel opnieuw bij zijn, maar de rest moet bang afwachten. Maar eigenlijk stoor ik me nog meer aan de radiozenders die de Belgische muziek zo weinig promoten. Het is echt moeilijk om op Qmusic, MNM en Joe te raken”, klinkt hij in Dag Allemaal.

Maar Pat probeert zo weinig mogelijk te klagen. Hij heeft een drukke zomer voor de boeg met 2 Fabiola, Loredana en Leopold 3.

“Dus op dat vlak zijn we blij. Maar als die optredens weer zouden minderen, moeten we een manier vinden om meer in the picture te komen en dan is tv zeker welkom. Ik kom nog uit een tijd dat er 52 weken aan een stuk muziek op tv te zien was, elke Vlaamse zender had minstens één muziekprogramma. En dan nu die twee schamele shows en één finale, jammer.”