.
Paul De Grande uit Stukken Van Mensen
zaterdag 16 december 2023

Paul De Grande had zwaar ongeval

En dit zijn de gevolgen

Wist je dat de antiquair uit het populaire Play4 programma ‘Stukken van Mensen’ half blind is? Hij had hij een zwaar ongeluk in Zuid-Amerika waardoor hij de helft van zijn zicht verloor.

“In 1987 heb ik een brandweerwagen geramd. Ik was volledig in mijn recht, want hij was zonder sirene op de baan gekomen. Ik heb 'm nooit zien of horen komen.”, vertelt hij aan ‘Primo’. En hij heeft eigenlijk veel geluk gehad. “Gelukkig had ik al airbags in mijn auto. Ik deed op dat moment heel veel zaken in Zuid-Amerika en daar dachten ze dat ik dood was.”, gaat Paul verder. Ook al is het al lang geleden, zijn zicht heeft hij nooit teruggekregen.

En dat zorgt soms voor vervelende situaties. “Als ik naar een beurs ga en ik passeer iemand, kan het goed zijn dat ik die mens helemaal niet gezien heb.” Er wordt dan al eens gedacht dat hij arrogant is maar dat is niet zo. “Als ik hem dan in een andere gang terug passeer maar aan mijn andere zijde, dan zie ik die persoon wellicht wel. En dan zeg ik goeiedag. Waarop hij of zij denkt: 'Wat is dat nu met hem?”

Paul De Grande heeft er uiteindelijk wel zijn sterkte van kunnen maken. “Ik zie misschien slechts de helft, maar ik heb heel veel mensenkennis.”, besluit hij nog.

Bio van Paul De Grande