.
Paul Jambers
zondag 18 september 2022

Paul Jambers: "Dat was toen ongezien"

Hij heeft taboes doorbroken.

Met ‘Jambers Back To The 90’is Paul Jambers na lange tijd nog eens terug te zien op televisie. Hij zocht enkele mensen uit zijn reportages van vroeger terug op en interviewde hen opnieuw zoals hij dat vroeger al deed.

Maar niet iedereen wilde opnieuw meewerken aan zijn programma en daar had Paul alle begrip voor. Hij begrijpt dat niet iedereen met zijn verleden wil geconfronteerd worden.

“Soms is het gewoon ook erg delicaat. Zoals die persoon die vroeger in de seksindustrie werkte en nu een kinderwinkel heeft. Anderen hadden dan weer helemaal geen zin in het hele gedoe rond het programma. ‘Jambers’ was destijds superpopulair, en getuigen werden achteraf vaak aangesproken of nagekeken”, moet Jambers bekennen in Dag Allemaal.

Maar er waren natuurlijk ook altijd getuigen die maar wat graag opnieuw meewerkten aan het programma. En daar sprongen er toch 2 bovenuit.

“De twee waarmee ik deze reeks ben begonnen: David, de eerste vrouw in België die man is geworden, en Nina, die de omgekeerde evolutie doormaakte. Misschien was ik wel de eerste die een reportage maakte over transseksualiteit? Dat was toen ongezien en het was niet evident om erover te praten.”

Bio van Paul Jambers

Meer Over:

Paul Jambers