.
Luk Alloo bij Paul Jambers
woensdag 21 september 2022

Paul Jambers nog altijd trots op deze reportage

Iedereen kent die reportage!

In de jaren 90 keken heel wat Vlamingen naar de spraakmakende programma’s van Paul Jambers op VTM. De meest uiteenlopende mensen kwamen er aan bod en toen al kwam transseksualiteit aan bod.

Transseksualiteit is jammer genoeg nog altijd een groot taboe in onze maatschappij en veel mensen praten er gewoon liever niet over. Maar David en Nina maakten voor Paul graag een uitzondering.

“Gelukkig, want om een programma te kunnen maken, moest ik natuurlijk peilen naar hun vorige leven: hun jeugd, de operaties…David heeft mij expliciet bedankt voor alles wat ik gedaan heb voor de transseksualiteit in België”, zegt Paul Jambers aan Dag Allemaal.

Door ‘Jambers’ maakte Vlaanderen ook kennis met boer Charel. Hij kon jammer genoeg niet meer opgezocht worden doordat hij al een aantal jaren is overleden.

“Maar via een vriend van hem heb ik wel mooie privébeelden gekregen. En ik heb ook een lang interview gedaan met Vera, zijn weduwe, waarin ze haar gevoelens uit voor Charel. Daar is een prachtig, wat mij betreft 100% geloofwaardig portret uitgekomen.”

En dat is toch wel opmerkelijk want Vera werd ooit veroordeeld voor drughandel en Vlaanderen zag haar enkel als zwarte weduwe, uit op het geld van Charels. “Charel wist goed wat hij deed. Hij wist dat Vera na zijn dood alles zou ervan, dat heeft hij zich vaak genoeg laten ontvallen. Voor mij is zij geen berekende vrouw die getrouwd is voor het geld.”

Bio van Paul Jambers

Meer Over:

Paul Jambers