.
Paul Michiels
maandag 18 december 2023

Paul Michiels: “Dat is mensonterend”

Hij wil het zelf niet meemaken

Paul Michiels is 75 maar staat nog altijd op het podium. Zolang hij kan gaat hij door. Hij hoopt dat hij nooit problemen zal ondervinden met het onthouden van zijn teksten. Dat is toch het ergste wat op dit moment zou kunnen gebeuren.

Dat legt meteen de link richting Will Tura die stopt met optreden omdat hij lijdt aan Alzheimer. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die moeite krijgen met onthouden zonder de ziekte te hebben.

“ik hoop dat ik bij die groep hoor. Mijn moeder is bijna drie jaar geleden gestorven. Zij was 94, en tot 'n halfjaar voor haar dood was ze heel goed. Toen sloeg die verdomde alzheimer toe”, zegt Paul in Dag Allemaal.

Hoe hard het ook klinkt, Paul is blij dat het heel snel is gegaan voor zijn mama. Hij heeft situaties gezien die hij liever niet had gezien bij zijn moeder.

“Als je je mama in 'n pamper ziet liggen... Dat is mensonterend, zoiets wil ik niet meemaken. Ik mag er niet aan denken dat iemand m'n gat moet afkuisen. Mocht het mij ooit overkomen, dan vraag ik dat ze er een eind aan maken. Reken maar dat ik m'n euthanasiepapieren op tijd zal invullen. Maar zover zijn we nog niet. Zoals ik zei, ben ik nog maar net begonnen aan de laatste 25 jaar van m'n leven.”