.
Paul Michiels
zondag 11 februari 2024

Paul Michiels: “Dat zou te vermoeiend zijn geweest” 

Hij ging daar niet op in 

Paul Michiels heeft er een turbulent leven op zitten. Toch heeft hij nergens spijt van en is hij blij met hoe het allemaal is gelopen. Maar zijn vrouw Tineke heeft wel haar best moeten doen om haar man op het rechte pad te houden.

“Als ik terugblik op mijn leven, heb ik nergens spijt van. Toen ik voor Tineke koos, een vrouw die 28 jaar jonger was, wist ik goed hoe de mensen erover dachten. Polle Pap is zot geworden. Hij laat zijn vrouw achter voor zo'n jong ding. Daar heb ik me niks van aangetrokken. Zo'n strijd verlies je toch altijd”, klinkt het in Story.

Tineke had een studentenjob bij ‘Tien Om Te Zien’ als kabelsleper. Dat was voor Paul ook het moment waarop hij wist: dat is mijn vrouw. En dat terwijl nog heel wat andere vrouwen aan zijn voeten lagen.

“Ik had het ervan kunnen pakken, maar dat zou nogal vermoeiend geweest zijn. Als ik op alle voorstellen was ingegaan, dan had ik hier nu misschien niet meer gezeten. Ik dronk ook al eens graag een pint, heb wel wat wiet gesmoord... Maar ik ben overal goed door gesparteld. En toen kwam ik Tineke tegen. Er was geen weg nevens. Mijn vrouw heeft me op het rechte pad gehouden. Nog altijd. Soms letterlijk. 'Hef je voeten op!', zegt ze dan. Voor mijn eigen goed. Ik heb de neiging om af en toe te strompelen. En met een gebogen rug lijk ik al een dagje ouder.”