.
Pauline Slangen
zondag 28 januari 2024

Pauline Slangen: “Ik vond het een hel”

Het was niks voor haar

In 2021 ging het eerste seizoen van ‘Regi Academy’ van start. Daar werd Pauline Slangen uitgeroepen tot winnares, en nu is ze een vaste waarde bij de optredens van Regi. Het was het begin van een mooie carrière voor de jonge zangeres.

“Ik ben heel dankbaar met hoe het is gelopen. Het kwam op het juiste moment in mijn leven. Ik was klaar met de middelbare school en ik voelde er weinig voor om verder te studeren. Ik heb nooit mijn draai gevonden in het onderwijs. Dat ik nu mijn passie kan uitoefenen, is een droom die uitkomt. Na elk optreden besef ik: ik zou niet ergens op een bureau kunnen zitten om hele dagen mails te beantwoorden”, klinkt het in Nina.

School was niks voor de zangeres. Niet dat ze een rebel was, maar ze had wel vaak moeite met de andere klasgenoten.

“Ik vond de middelbare school echt een hel. Ik wilde die droom van zangeres najagen, er was veel jaloezie van andere meisjes. Ik ben vijf keer van school veranderd, maar ik vond nooit mijn plek. Op een bepaald moment ging ik op internaat, omdat ik hoopte dat dat beter zou zijn. Integendeel. Als ik daar vroeg om in een apart zaaltje te oefenen op zang, mocht dat niet. Dat waren niet de gemakkelijkste jaren, maar ik heb dat van me af gezet én ik heb er veel uit geleerd. Ik ben zelfstandig, ik kan heel goed mijn plan trekken en dat helpt me in wat ik nu doe. Als ik vandaag terugdenk aan die periode? Boeie ...!”

Bio van Pauline Slangen