.
Pauline Slangen @ Q-POP
maandag 22 januari 2024

Pauline Slangen: “Ik kon mijn aandacht er niet bij houden”

En toen kwam Regi Academy

In 2021 won Pauline Slangen het eerste seizoen van ‘De Regi Academy’. Dat zette Pauline meteen op de kaart als zangeres en ze stond al tweemaal in het Sportpaleis. Daar gaan mensen niet alleen uit hun dak voor Regi, maar ook voor haar.

“Ik sta daar op dat moment nooit zo bij stil, ik doe gewoon mijn best. Maar ik heb achteraf alléén maar goede reacties gekregen, ja. In 2023 heb ik héél veel opgetreden en dat is goed geweest voor me. Het schema was erg druk, met zeventig optredens in de zomer alleen al. Ik had zoiets van: knop omdraaien en gas geven, Pauline! Het heeft ervoor gezorgd dat ik me helemaal anders voel op een podium. Trad ik vroeger heel verlegen op, sta ik daar nu veel zelfverzekerder”, zegt ze in Nina.

Pauline heeft altijd graag gezongen, al van jongs af aan. Ze stond steevast met een micro in haar handen. Toen ze oud genoeg was, nam ze deel aan ‘The Voice Kids’.

“Ik deed mee aan The Voice Kids, ik volgde zangles en notenleer, maar dat laatste was niks voor mij: ik kon mijn aandacht er niet bij houden. Ik was te speels. In 2021 kwam Regi Academy op mijn pad. Ik zie me nog zitten, thuis in de zetel, toen mijn mama zei: 'Zeg, is dat niets voor jou?' Ik dacht: waarom niet? Ik heb me ingeschreven. Zonder verwachtingen."

Bio van Pauline Slangen