.
Pedro Elias
zaterdag 28 september 2024

Pedro Elias: “Ik kan zo boos worden op hem”

Hij kan het niet laten

Je mag nog zo de beste vrienden zijn, het is onvermijdelijk dat ook beste vrienden al eens ruzie hebben. Ook Pedro Elias en Rik Verheye hebben zich er wel al eens schuldig aan gemaakt. Al was het ook maar heel kort.

“Ik kan soms overemotioneel reageren en boos worden op Rik. Gelukkig heeft hij het heel snel door wanneer ik mij zo voel. Ik kan dan echt impulsief en buitenproportioneel emotioneel reageren. Rik kan die golf heel goed laten passeren. Ik zal er vervolgens wel snel staan om sorry te zeggen”, geeft Pedro toe in De Morgen.

Pedro kan heel lang doen alsof er niks aan de hand is en ondertussen alles laten opstapelen, tot zijn emmer dan toch overloopt.

“Ik wil niet boos zijn, maar doordat ik dat niet wil voelen of uiten, volgt er dan zo'n uitbarsting. Ik geloof dat de druk die je kunt voelen wanneer je boos bent een uitlaatklep nodig heeft. Maar ik kan er niet goed mee om, juist omdat ik van mezelf wel vind dat ik veel geduld heb. Met mijn kinderen, met de hele wereld eigenlijk. Maar wanneer het misgaat en dat bolletje woede de lucht inschiet, besef ik ook al snel dat het disproportioneel is.”

Bio van Pedro Elias en Rik Verheye