.
Peter Goossens
dinsdag 28 november 2023

Peter Goossens: “Dat is appelen met peren vergelijken”

De twee restaurants kan je niet vergelijken

Op het einde van dit jaar neemt Peter Goossens afscheid van Hof van Cleve. Hij zegt de gastronomie niet volledig vaarwel en zal zich nog concentreren op zijn restaurant La Rigue, maar in Hof van Cleve zal je hem niet meer terugvinden.

Voor veel mensen is het misschien een verrassende keuze dat Peter zich niet focust op Hof van Cleve maar wel op la Rigue.

“Tja, in het leven is het niet altijd zoals je het wil. La Réserve wilden ze nog opendoen deze zomer, voor het vakantieseizoen, dus dat kwam allemaal samen. Maar het lukt wel, we hebben al voor veel hetere vuren gestaan. Bovendien is hier werken geen straf. Je raakt niet uitgekeken op het prachtige decor. Dat is ook een van de redenen waarom ik heb toegezegd om hier mijn schouders onder te zetten”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Naast zijn restaurant heeft Peter ook nog La Réserve, een prestigeproject samen met Marc Coucke. Ook dat past perfect bij zijn aanzien als sterrenchef.

“Ik ben trots, ja, maar la Rigue is een totaal andere keuken dan Hof van Cleve. Dat is als appelen met peren vergelijken. Het hotel telt honderd kamers en in het hoogseizoen en in de weekends draaien we 150 couverts per service. Met zo'n capaciteit kan je geen driesterrenkeuken brengen, wel een keuken die top is en waar mensen van genieten. Met La Rigue ambiëren we geen ster, maar willen we een topbrasserie neerzetten."

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens