.
Peter Goossens
zaterdag 2 december 2023

Peter Goossens: “Het was een kwestie van de juiste te vinden”

Deze winter loopt het pas echt op rolletjes

Niemand is perfect, ook Peter Goossens niet. Hij kreeg heel wat kritiek te verduren op zijn restaurant La Rigue. Vooral na de opening waren de meningen niet mals voor de sterrenchef.

Peter heeft altijd beweerd dat die kritiek hem maar weinig doet en dat hij ze zo min mogelijk probeert te lezen.

“Dat raakt mij niet, echt waar. Ik meen dat. Omdat ik het grotere geheel zie. Ik heb altijd gezegd dat tegen Nieuwjaar alles op punt moet staan, en dat zal ook zo zijn. Maar door het vakantieseizoen moesten we door de zure appel bijten. Ik weet waar we naartoe willen met La Rigue en ik weet dat we dat ook zullen waarmaken. Alles draait tegenwoordig rond: ik, ik, ik en nu, nu, nu. Dat is bij iedereen zo. Het is een beetje de ziekte van deze tijd. Maar sommige dingen hebben nu eenmaal iets meer tijd nodig”, begint hij in Het Laatste Nieuws.

La Ringue was een volledig nieuw concept en Peter beseft heel goed dat niet alle puntjes op de i staan vanaf het eerste moment.

“Het was ook een kwestie van het juiste personeel te vinden. Pas deze week is een maître d'hôtel begonnen die we vijf maanden geleden al aangeworven hadden. Hetzelfde met onze sommelier. Wij wilden respectvol zijn naar hen toe, en hen netjes hun opzeg laten doen en eventueel ook nog vakanties laten opnemen. Nu begint het allemaal iets meer in zijn plooi te vallen en tegen deze winter wordt het echt fantastisch.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens