.
Peter Goossens
vrijdag 24 november 2023

Peter Goossens: “Ik wist dat op voorhand”

Het einde nadert

Op 22 december 2023 neemt Peter Goossens definitief afscheid van het Hof Van Cleve. Na 38 jaar houdt hij ermee op en laat hij de Belgische gastronomie voor wat het is. Een zwart gat dreigt, maar daar heeft Peter geen schrik voor.

Het is nog maar de vraag of Peter het wel allemaal zal kunnen loslaten. Niks ontsnapt in zijn restaurant aan zijn alziend oog en alles moet perfect in orde zijn. Hij geeft toe dat zijn perfectionistische kantje soms sterker is dan hemzelf.

Nu is het vooral aftellen want binnen een maand is het voorbij. Maar niet zonder dat het nog enkele weken extreem druk is in het restaurant.

“Dat wist ik op voorhand. Hof van Cleve is alle dagen volzet, en ook in La Rigue is het alle hens aan dek. Eén dag per week ben ik hier. Het nieuwe seizoen is begonnen en dat betekent in beide restaurants ook een nieuwe menukaart. Ik verdeel mijn aandacht over twee fronten. Het zijn soms korte nachten. Na Nieuwjaar zal het een ander verhaal zijn, want dan is Hof van Cleve voor mij gedaan en kan ik me twee dagen per week focussen op La Rigue”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens