.
Peter Goossens
zondag 28 december 2014

Peter Goossens koopt fraudezaak af

Kan Peter Goossens een rechtszaak vermijden?


Peter Goossens kwam de afgelopen weken alleen positief in het nieuws. Onder andere met zijn topscore bij GuiltMilau en de Michelinsterren. Maar er hangen weer donkere wolken boven de chef. Het onderzoek naar gesjoemel met de boekhouding van het driesterrenrestaurant Hof Van Cleve is afgerond.

De Tijd schreef dit weekend dat Peter Goossens momenteel met het gerecht onderhandelt over het afkopen van zijn vervolging. Door zijn vervolging af te kopen kiest Peter Goossens voor een mogelijk snelle afhandeling van de zaak die hem al drie jaar achtervolgt.

Zowel Goossens als zijn vrouw worden ervan verdacht om geknoeid te hebben met de boekhouding van hun restaurant Hof van Cleve. Op die manier hebben ze belastingen willen ontduiken. Maar of Goossens er goedkoop vanaf zal komen is nog maar de vraag. Volgens De Tijd zou hij wel eens een paar honderdduizenden euro's mogen neertellen. Maar dat geld weegt mogelijk niet op tegen wat Peter Goossens in de rechtzaal staat te wachten.

Bij een vervolging mag hij zich namelijk komen verantwoorden en bij een veroordeling komt er mogelijk nog iets op zijn strafblad te staan. Door de vervolging af te kopen zou Goossens dit alles kunnen vermijden. De belastingsinspectie zou volgens De Tijd interesse hebben in een minnelijke schikking. Wordt vervolgd.

Bio van Peter Goossens

Meer Over:

Peter Goossens