
Peter Goossens: “Matiging is goed”
Het wordt soms vaak onderschat hoe hard sterrenchefs als Peter Goossens moeten werken. Ze moeten de lekkerste maaltijden op tafel toveren, maar moeten ook steeds mee zijn met de nieuwe trends op gebied van eten.
Doorheen de jaren zijn de eetgewoontes van mensen veranderd en daar moeten mensen als Peter meteen kunnen op inspelen. Maar wie is de voorbije jaren nu het hardst veranderd?
“Die twee hangen heel erg samen. Want de kok ís de eter. Het is wat ik jonge mensen blijf opdragen, ook nu weer in 'Celebrity MasterChef': 'Proeven, proeven, proeven!' Je kunt zien of een saus geel dan wel donkerbruin is, maar niet welke textuur ze heeft. Daarvoor moet je proeven”, zegt Peter in Humo.
Natuurlijk kent Peter meer van smaken dan de doorsnee (bekende Vlaming), dat is normaal. Maar hij merkt wel dat hij vroeger meer kon en wilde eten dan nu.
“Vroeger speelde ik met gemak een côte à l'os van driehonderd gram naar binnen. Nu weet ik dat ik dat niet nodig heb. Matiging is goed: een stukje van honderd gram is óók een koningsmaal.”