.
Peter Van Asbroeck
zaterdag 2 maart 2024

Peter Van Asbroeck: “Dat is werken als een fabriek”

Hij heeft veel bewondering voor dit talent

Peter Van Asbroeck was jarenlang heel vaak op televisie te zien of te horen. Plots verdween hij van het scherm en werd het stil rond de acteur. Nu maakt hij zijn tv-comeback in ‘Mio’.

“Voor realityprogramma's hebben ze me af en toe nog gebeld. Vorig jaar nog voor Special Forces, maar zo'n survivalprogramma zie ik toch niet zitten. Ik wil er geen rugletsel voor riskeren. En ik weet hoe dat marcheert, reality-tv. Achteraf bekeken had ik beter ook niet meegedaan aan Dancing with the Stars. Zulke programma's worden zo hard gestuurd door een redactie die verhaallijnen uitstippelt. Om mijn exit voor te bereiden werd ik plots in een vakje geduwd: Peter is moe. En dat werd dan zo uitgespeeld op tv. Als acteur kan ik zo'n rolletje wel invullen, maar spitsroeden lopen en vernederd worden in je prestatie, dat is niet zo leuk. Eens de vijftig gepasseerd, ben je dat spelletje wel ontgroeid”, zegt hij in Story.

Zijn draaidagen op de set van ‘Milo’ vindt Peter heel fijn en plezant. Daar kende hij nog enkele mensen zoals bij de techniek. Maar ook van de rest van de crew was hij erg verrast.

“Vooral van Camille. Een telenovelle draaien, dat is als werken in een fabriek. Met opnames op twee plateaus tegelijk. Dat moet vooruitgaan.”