.
Peter Van Asbroeck
woensdag 10 april 2024

Peter Van Asbroeck: “Ik kreeg heel wat zurigheid over me heen”

Hij kreeg goede begeleiding

Het auto-ongeluk van zijn vader op 48-jarige leeftijd heeft een diepe indruk nagelaten op acteur Peter Van Asbroeck. Maar dat is niet het enige ongeval dat het leven van Peter heeft veranderd.

In 2020 heeft Peter een fietser doodgereden op een kruispunt aan de A12. Er waren daar op dat moment werken aan de gang.

“Dat heeft een enorme impact op mij gehad, maar ik spreek daar nooit over. Ik vind dat heel onkies tegenover het slachtoffer en zijn nabestaanden. Ik heb contact gehad met die mensen en mijn leed is niet te vergelijken met wat zij doormaakten. Ik moet daarmee leven. De plaats van het ongeval staat in mijn geheugen gegrift, ook al is het bijna 14 jaar geleden”, zucht Peter in Dag Allemaal.

Van Asbroeck kreeg op dat moment gelukkig veel hulp van slachtofferhulp en ook zijn vrienden stonden hem bij.

“Ik kreeg heel wat zurigheid over me heen. Weet je dat de dag zelf een journalist in mijn tuin stond voor een interview?' Veel mensen denken nog altijd dat ik door dat ongeval niet meer op tv kwam, maar dat klopt niet. Mijn driejarig exclusiviteitscontract bij VT4 was toen pas begonnen en is later niet vernieuwd. Ik werd daarna nog weinig gevraagd voor televisie en ben naar Zuid-Afrika vertrokken voor een nieuw avontuur.”

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck