.
Peter Van den Begin in Fair Trade
zaterdag 22 april 2023

Peter Van den Begin: “De combinatie zou te intens zijn”

Dat zou hij niet kunnen

Wanneer je naar ‘Red Star Line’ gaat kijken dan heb je kans om of Peter Van den Begin te zien in de rol van Walter, of Peter Van de Velde. Beide heren spelen afwisselend de rol in de populaire Studio 100 musical.

Twee verschillende acteurs, die elk hun eigen invulling geven aan hun personage ‘Walter Vandermeer’.

“We zijn twee verschillende mensen en acteurs. De rol van Walter is in zekere zin afgebakend, maar we kunnen scènes wel anders inkleuren, met onze eigen toon”, zegt Peter Van den Begin in Story.

En daar is de andere Peter het helemaal mee eens. “We vertrekken altijd vanuit ons personage, maar we gebruiken een verschillend instrument: onszelf. Als Peter een zin improviseert, wil ik dat soms ook proberen, maar meestal moet ik vaststellen dat het niet bij mij past. Los daarvan zie ik Peter heel graag spelen, in alles wat hij doet.”

De twee Peters komen elkaar wel vaker tegen op de set of ergens anders. Ze zijn ook allebei te zien in ‘Fair Trade 2’. Gelukkig voor Peter Van den Begin zijn die opnames al lang achter de rug. “Ik zou naast ‘Red Star Line’ geen andere rol kunnen spelen. Die combinatie zou te intens zijn.”