.
Philippe Geubels
zondag 10 september 2023

Philippe Geubels: “Ik zie mezelf helemaal niet zo”

Maar hij vindt het wel leuk

Met ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’ mag Philippe Geubels zijn allereerste quiz presenteren. Het is een quiz met een serieuze hoek af en net dat sprak Geubels aan om het te doen.

“Ik zie mezelf niet als een echte serieuze quizmaster, nee. Dat is toch nog iets anders. Natuurlijk hoop ik dat de kijkers het plezant vinden en dat er nog een tweede seizoen kan komen”, klinkt het in Story.

Een tweede Erik Van Looy zal Philippe niet meteen worden en hij heeft geen ambitie om Erik zijn plaats op te eisen bij ‘De Slimste Mens’. Maar als Erik het niet meer ziet zitten, mogen ze hem altijd bellen.

Philippe presenteerde drie seizoenen lang ‘Is er een dokter in de zaal’, maar die twee kan hij moeilijk met elkaar vergelijken.

“In mijn vorige quiz stond het menselijk lichaam centraal op een ludieke manier. En achter de kandidatendesks zaten Bv’s, nu zijn dat gewone Vlamingen. Die hebben geen ervaring met camera’s, terwijl een BV dat wel heeft. Ik wil die gewone mensen meer op hun gemak stellen. In zo’n grote studio zitten is wel indrukwekkend en niet makkelijk om je zenuwen onder controle te houden.”