.
Piet Huysentruyt
woensdag 7 september 2022

Piet Huysentruyt is kwaad: “Ik werd onterecht beschuldigd”

Daar kon hij niet om lachen

We kunnen ons inbeelden dat heel wat Vlamingen Piet Huysentruyt hebben gemist op televisie. ‘SOS Piet’ was ontzettend populair en het kon ook bijna niet anders dat er ooit een terugkeer van het programma zou komen. En het is nu eindelijk zover. Dit najaar op VTM maakt Piet zijn terugkeer naar het scherm.

Piet woont al een aantal jaren in Zuid-Afrika en gunde ons een blik in zijn leven tijdens het programma ‘Buurman, wat doet u nu’ op VRT. Piet was tevreden met het resultaat, al was er toch een column van een journalist die hem erg kwaad heeft gemaakt.

“Ik werd in die column beschuldigd van kolonialisme omdat ik mijn huisvrouw Ellen blootsvoets laat werken met een baby op haar rug. Die columnist is duidelijk nog nooit in Afrika geweest! Arm of rijk, zwart of blank, iedereen loopt daarbij op blote voeten”, begint Piet in Dag Allemaal.

Maar Piet heeft daar nog meer aan toe te voegen. “Ellen heeft zelf gevraagd of ze mocht komen werken met haar kindje. Anders kost de opvang haar 600 rand (36 euro) per maand. Naar Zuid-Afrikaanse normen is dat een bom geld… als je dan moet lezen dat je een koloniaal bent…”

Piet en zijn vrouw Vero winnen in Franschhoek, een van de mooiste plaatsen ter wereld. “Ik ben echt verliefd geworden op die plaats. Net zoals we in der tijd ook verliefd zijn geworden op de Ardèche. Maar tijden veranderen.”

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt