.
Piet Huysentruyt in SOS Piet
vrijdag 4 november 2022

Piet Huysentruyt: “Morgen is het bruin en ligt het in het toilet”

Hij is goudeerlijk over zijn successen en fouten

Wanneer men het heeft over de zin “en wat hebben we vandaag geleerd?”, dan zullen de meesten meteen weten dat het om Piet Huysentruyt gaat. “Op tv haalde ik records qua kijkcijfers”, aldus Piet Huysentruyt zelf in het weekblad Primo.

De kookboeken verkochten als zoete broodjes en al het harde werk wierp eindelijk vruchten af. Zijn eerste Michelinster behaalde hij met zijn restaurant in Wortegem. “Ik heb een haat-liefdeverhouding met de Michelinster” is toch wel een opmerkelijke uitspraak.

Toen iemand hem in zijn sterrenrestaurant ooit zij dat hetgeen wat hij deed kunst was, antwoordde hij zonder schroom: “Misschien, maar morgen is het bruin en ligt het in het toilet. Is dat dan kunst?”

Zijn hart lag dus zeker op zijn tong en dit werd hem niet altijd in dank afgenomen. Andere bazen en wetten in medialand zorgden voor een afrekening.

Veel opgeven op privé vlak om te geraken waar hij wou was onvermijdelijk. Daarnaast was enkel de perfectie goed genoeg en hoorden scheldpartijen met zijn personeel er steevast bij. Zaken waar hij nu met spijt op terugkijkt, lezen we in Primo.

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt