.
Piet Huysentruyt
zaterdag 26 november 2022

Piet Huysentruyt: “Op mijn leeftijd hoeft dat niet meer”

Hij bepaalt nu zelf zijn agenda

Piet Huysentruyt wordt binnenkort 60 en dat moet gevierd worden. Dat doet hij met een nieuw seizoen van ‘SOS Piet’, dat sinds 16 november terug te zien is op VTM. Daar gaat hij niet alleen langs bij iedereen die problemen heeft in de keuken, ook BV’s mochten beroep doen op de hulp van de kok.

“Ik maak geen nieuw seizoen omdat ik mij begon te vervelen. Maar een comeback is al vier jaar hangende. Ik moest eerst enkele neuzen in dezelfde richting krijgen en daarna gooide corona roet in het eten. Voor ik het goed en wel besefte, was er vier jaar gepasseerd”, klinkt het in Humo.

60 worden, het maakt heel wat los bij de bekendste kok van Vlaanderen. Naast een nieuw seizoen van ‘SOS Piet’ schreef Huysentruyt ook al een biografie en een boek met zijn 77 beste gerechten.

“Maar ik laat mijn agenda nu niet meer door anderen bepalen. Op mijn leeftijd hoeft dat niet meer, en al zeker niet na mijn carrière. Voor de ploeg van ‘SOS Piet’ was het bij momenten soms frustrerend om me vast te krijgen voor een digitale vergadering. Het was puzzelen, maar als er een afspraak was, hadden ze wel mijn volle aandacht.”

De opnameperiode van ‘SOS Piet XL’ was kort maar intens. Op amper 5 weken was alles ingeblikt. “Ik wilde het nog sneller doen, maar we waren afhankelijk van andere agenda’s. Af en toe heb ik gegromd, maar het was niet meer het gebulder van vroeger.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Piet Huysentruyt