.
Piet Huysentruyt
donderdag 24 november 2022

Piet Huysentruyt: “Waan je nooit onaantastbaar”

Hij ging soms een beetje zweven

Net zoals elke grote bekende Vlaming heeft ook sterrenchef Piet Huysentruyt reeds een eigen biografie. Daarin vertelt hij over zijn jaren als bekende kok, maar ook over hoe het voelde om beroemd te zijn.

Zo schrijft Piet het volgende in zijn boek: ‘Toen we net in Frankrijk woonden, mat ik me met mijn vedettenstatus soms goddelijke allures aan.”

“Dat is één van mijn belangrijkste levenslessen: waan je nooit onaantastbaar, blijft altijd met je voeten op de grond. Ik heb me vaak koning, keizer en god in één gewaand”, klinkt het in Humo.

Piet had die arrogantie nodig om te blijven groeien, maar kreeg ook vaak opmerkingen van zijn vrouw en kinderen. “Die zeiden vaak: ‘Doe eens normaal, jongen’. Maar ik kan niet zeggen dat ik goed heb geluisterd.”

Maar Piet heeft het leven ook een aantal keren stevig uitgedaagd. “Ik heb de dood twee keer in de ogen gekeken. De eerste keer toen ik als tiener met mijn brommer onder een vrachtwagen schoof en tien jaar later toen ik een hartaanval kreeg. Ik heb over veel dingen lacherig gedaan, maar dat was wel een stevige waarschuwing.”

Bio van Piet Huysentruyt