.
Piet Huysentruyt in SOS Piet
woensdag 21 september 2022

Piet Huysentruyt woont in Zuid-Afrika: “Het mag van m’n vrouw, maar zonder haar"

Wie weet komt het er nog van

Een leven in Zuid-Afrika, het lijkt wel iets waar meer en meer mensen van dromen. Niet alleen Kathleen Aerts en Regi hebben er al een huis gekocht, ook Piet Huysentruyt heeft er een eigen stek. Maar wat doet hij daar allemaal?

“Ik verdrijf mijn tijd met m’n kookworkshops, waarvoor de vraag blijft toenemen. Met die workshops is mijn culinaire carrière destijds van start gegaan. De cirkel is dus rond, in feite. Maar ik schilder ook heel graag. Ik doe dat ondertussen al dertig jaar.”

En met dat schilderen heeft Piet nog een heleboel plannen. Zoals zijn werk tentoonstellen in de galerij van zijn Zuid-Afrikaanse ‘gebuur’ William Vaesen (alias Niels William)

Het is bijna vreemd te noemen dat Piet nog geen eigen restaurant heeft geopend in Zuid-Afrika. Al moet hij toegeven in Dag Allemaal dat hij er toch wel al eens aan gedacht heeft.

“Doe maar’, zegt mijn vrouw, ‘maar dan wel zonder ij’. Ik had haar voorgesteld dat ze alleen de rekeningen zou moeten maken, en de boekhouding bijhouden. Maar haar antwoord was duideijk: ‘Zoetie, het enige wat ik dan ga doen, is komen eten met mijn vriendinnen.”

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt