Pieter Aspe doet aan Import
In 'Import' stijgt de terreurdreiging ongenadig naar code rood...
Pieter Aspe veroordeelt alle vormen van geweld en is verbolgen over de recente aanslagen die dichter bij en verder weg van huis werden gepleegd. De beelden en berichtgeving van die gebeurtenissen achtervolgden hem tot in zijn schrijfkamer. In Het oor van Malchus confronteerde hij Van In al met een vorm van terreur die we (nog) niet kenden: katholiek extremisme. In Import stijgt de terreurdreiging ongenadig naar code rood.
Net zoals in zijn vorige boek Het oor van Malchus, bedient Pieter Aspe zich in Import van het ‘wat als’-principe: wat als er tussen de massa’s vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit, met alleen maar slechte bedoelingen? In die zin kan Import gelezen worden als het spiegelboek van Het oor van Malchus. Met elk boek breidt Pieter Aspe zijn oeuvre uit met alleen maar sterker en treffender werk.
We grijpen deze moment ook aan om de Aspe Award 2016 aan te kondigen, de tweede editie van de schrijfwedstrijd voor nog niet uitgegeven auteurs van korte krimiverhalen. Het concept blijft ongewijzigd: aan de deelnemers wordt gevraagd om een verhaal van 1700 woorden te schrijven; exact het aantal woorden dat Pieter Aspe elke dag schrijft. Het verhaal moet beginnen met de volgende zin: 'Waarmee kan ik u van dienst zijn, mevrouw?'.
Behalve eeuwige roem valt de drie laureaten het volgende te beurt: elk verhaal wordt afgedrukt in een speciale uitgave van Aspe NV die dit najaar verspreid wordt. Daarnaast ontvangt de eerste laureaat een som van 1500 euro, de tweede de volledige backlist van Pieter Aspe en de derde één jaar gratis Omer.