.
News Image

Pieter Aspe terug op de Boekenbeurs

Pieter Aspe boycot Boekenbeurs niet langer.


Op dinsdag 29 oktober gaan de deuren van de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerp Expo weer open. Ook Pieter Aspe zal er dit jaar weer signeren, hij was vorig jaar afwezig en organiseerde zijn eigen signeersessies. Dat deed de auteur uit protest tegen de toch wel hoge inkomprijs van de beurs. Op 1, 2, 3, 9, 10 en 11 november kan je Pieter Aspe telkens tussen 13 en 16 uur in hal 4 van Antwerp Expo vinden.



“'t Is gebeurd. Ik kom terug. En ik trakteer. Op 1, 2 en 3 november. En op 9, 10 en 11 november - telkens vanaf 13u. Ik signeer met plezier opnieuw al jullie boeken, en lichaamsdelen op aanvraag. Wie een VAN IN EPISODE 2 koopt op de Boekenbeurs in Antwerpen , die krijgt 5€ korting bij aankoop van een volgend boek in een erkende boekhandel”, schrijft Aspe op Facebook.

Het aantal bezoekers van de Boekenbeurs is er vorig jaar fors op achteruit gegaan, mogelijk had dat te maken met de aandacht die de actie van Pieter Aspe in de media kreeg. Meer en meer mensen gaan nadenken wat het nut is van een bezoek aan de Boekenbeurs. Een groot deel van de bezoekers gaat er gewoon op zoek naar een boek, anderen genieten dan weer van de beleving: zo zijn er enkele duizenden signeersessies, kan je deelnemen aan lezingen of een debat bijwonen. Door zijn actie hoopte Aspe dat de Boekenbeurs wat zou doen aan de inkomprijs, dat is maar deels gelukt: voor het eerst kan je een goedkoper gezinsticket kopen.

Bio van Pieter Aspe