.
News Image

Pieter Loridon plaatst tattoo als eerbetoon aan overleden vader

Blij dat deze ‘dementie poetry’ erop staat.


Enkele maanden geleden overleed gewezen basketspeler John Loridon, de papa van Pieter Loridon. De man was dement, de laatste maanden samen waren dan ook niet altijd evident. Sinds maandag is John weer wat dichter bij Pieter. Die liet namelijk een tekst, geschreven door zijn vader, als tattoo plaatsen.



M’n vader is er niet meer en toch weer wel. Want ik mis en waardeer m élke dag méér. Dit servietje was het laatste wat ie opschreef. Zat in een doosje van de bakker, schreef Pieter op Instagram. De diagnose van dementie werd nog niet zo heel lang geleden gesteld, zo blijkt. 7 maand ervoor toen er dementie werd vast gesteld ben ik gaan meepraten met hem. Want als ik het niet eens was met hem -zoals ervoor- ... of hij herhaalde wéér iets ... wist ik nu waarom ie dat deed. Dementie ... zo moeilijk voor mensen rond hen & soms voor hen. Zo moeilijk te vatten. Ze zijn er en toch ook weer niet.



De band tussen vader en zoon Loridon was heel intens, Pieter is dankbaar voor alle mooie momenten die hij samen met zijn vader had. Ook de periode waar de dementie soms de overhand had, was volgens Pieter een mooie tijd. Mee in zijn denk/droom wereld. Wat een trip. Zo dierbaar maar ook zo heftig. Wat ben ik fier dat ik z’n zoon ben. En ik weet dat ik hem fier heb gemaakt (en soms misschien ook niet).



De laatste woorden die John Loridon op een servietje schreef, liet Pieter op zijn lichaam vereeuwigen. Zijn ze misschien geniaal zijn of gewoon verward? Het is wat WIJ er van maken. Goud dus Pa. Goud!! Blij dat deze ‘dementie poetry’ erop staat. Voor zij die het verstaan... high five Pa! LY & denk veel aan je, besluit een meer dan trotse zoon.