.
Pommelien Thijs
zaterdag 6 januari 2024

Pommelien Thijs: “Kon ik even gelukkig zijn?”

Ze vraagt het zich soms af

Een expeditie naar Groenland in de kou, sneeuw en niet zonder gevaar, je moet het maar zien zitten. Toch hebben enkele BV’s zich eraan gewaagd voor het programma: ‘De Expeditie: Groenland’.

Een van hen is Pommelien Thijs. Zij had wel wat zin in avontuur en heeft niet lang over haar deelname moeten nadenken.

“Ik was ook nieuwsgierig naar het feit of ik even gelukkig kon zijn als alles zou wegvallen. We leven in tijden waarin we alle luxe hebben die we nodig hebben, maar daar heb je bijna niets. Je gaat echt back to basics en het was fijn om te zien dat ook dat went. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Je verwachtingen worden bijgesteld. Natuurlijk was het bij ons maar voor een korte periode. Wij hadden het vooruitzicht om nadien weer in een warm en comfortabel bed te liggen, maar dat hebben de mensen die op straat leven uiteraard niet”, klinkt het in Story.

Thijs stelt zichzelf de vraag regelmatig of ze nog gelukkig is. En gelukkig kan ze daar nog altijd volmondig ‘ja’ op zeggen.

“Maar het is wel een vraag die ik mezelf altijd moet blijven stellen. Of het de juiste reden is waarom ik iets doe, of ik de juiste mensen om me heen heb... Om op die manier ook je geluk te blijven vasthouden, want als je het zelf niet doet, gaat het ook niet gebeuren. Ik merk trouwens dat als ik daar lang niet over nadenk, alles gewoon een pak minder leuk wordt. In alles wat ik doe, is het belangrijk om er plezier uit te halen. En zolang ik het om die reden doe, heb ik ook geen schrik voor de dag dat het er niet meer is.”

Bio van Pommelien Thijs

Meer Over:

Pommelien Thijs