.
Pommelien Thijs
woensdag 11 januari 2023

Pommelien werd buitenbeentje door uitzonderlijke beslissing

Cool dat ze dat aandurfde

Met #LikeMe (jongerenreeks op Ketnet) en de solocarrière van Pommelien Thijs gaat het heel goed. Toch is haar zus Kaat op haar hoede, omdat ze zelf de industrie kent van vroeger.

“Gelukkig denkt Pommelien goed na over de stappen die ze zet, en zal ze niet snel onbezonnen in een project springen. Maar ik kan me soms wel verbazen over het volwassen leven dat mijn jonge zus op haar leeftijd al leidt”, vertelt Kaat Thijs aan De Morgen.

Toen Kaat zelf 21 jaar was, stond ze nog te fuiven op de Grote Markt in Leuven. Pommelien daarentegen, moet op die leeftijd al een eigen huishouden geregeld krijgen.

“Wat me nog niet lukt, is de grote structuur van mijn leven overeind houden, zoals boodschappen doen en mijn huishouden runnen. Ik heb zoveel geluk dat ik daarvoor op mijn familie kan leunen”, zo verneemt De morgen van Pommelien Thijs.

“Toen Pommelien haar studie biologie aan de universiteit stopzette om zich volop op haar muziek- en acteercarrière te richten, schrok ik wel even”, onthult Kaat Thijs. Iedereen in hun familie ging naar de universiteit en op die manier werd Pommelien een beetje een buitenbeentje.