.
Prins Laurent en Helmut Lotti
donderdag 15 augustus 2024

Prins Laurent: “Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen” 

Hij wil graag verhuizen 

Dat prins Laurent graag in het buitenland wil gaan wonen, daar heeft hij geen geheim van gemaakt. Maar als lid van de koninklijke familie lijkt dat toch niet zo simpel te zijn als het lijkt.

Laurent heeft nog altijd een officiële functie in de monarchie en ook al wil hij van zijn koninklijke taken vanaf, dat gaat nog altijd niet zomaar.

“Als ik me niet gerespecteerd voel, welke rol heb ik dan nog hier? Zeg me dat eens! Misschien zal ik minder verdienen maar ik zal veel gelukkiger zijn”, zegt hij in Story.

Maar als Laurent dat echt wil, dan kan hij volgens uittreden premier De Croo gerust afstand doen van zijn dotatie en kan hij als vrij man door het leven gaan.

“Dan moet hij zijn verantwoordelijkheid nemen en garanderen dat mijn rechten worden gerespecteerd. Eén voorbeeld: wanneer heeft mijn gezin eindelijk recht op sociale zekerheid? Ik zag onlangs een Turkse vrouw die zich met haar familie in België wilde vestigen. Nog voor het papierwerk rond was, kreeg ze al sociale zekerheid. Ik leef al meer dan 60 jaar in dit land en mij wordt het geweigerd.”

Bio van Prins Laurent

Meer Over:

Prins Laurent